Badia en Comú denuncia la tardança en fer efectiva la retirada de l’amiant aparegut a l’avinguda Cantàbric


La passada setmana, arran d’unes obres fetes als jardins d’un bloc de pisos de l’Avda Cantàbric, van aparèixer plaques d’amiant barrejades amb la sorra. La immediata aturada de les excavacions per evitar escampar les partícules de fibrociment va estar seguida del tancament de la zona per dificultar-hi l’accés. El fet de fer-ho amb senzilles tanques d’obres i no senyalitzar la presència d’amiant a l’obra mentre es contractava una empresa especialitzada en la retirada de l’amiant ja va ser criticat per part del Grup Municipal de Badia en Comú ( BeC) a la comissió. L’explicació que s’havia impregnat l’amiant d’un material resistent a l’aigua que impossibilita el seu escampament per l’aire no ens va tranquil·litzar gaire ja que no vam trobar prou rigoroses ni les dades que se’ns va facilitar sobre la seva eficàcia ni el procediment per trobar l’empresa en un breu espai de temps.

El fet és que arribat avui, l’amiant segueix en el mateix lloc. Divendres vam demanar la fitxa tècnica del producte utilitzat i la factura del mateix (se’ns va dir que havia costat al voltant de 500€). A dia d’avui, encara esperem la còpia de la factura de compra i estem revisant la fitxa tècnica del producte utilitzat (CEMBLOK BASE).

Badia en Comú vol fer la denúncia pública d’aquest greu fet que contravé els protocols desenvolupats per la regidoria de territori referents a la trobada d’amiant en espais públics. Uns protocols que, tot i no haver-ne estat aprovats, si que ens donen unes línies bàsiques d’actuació en el cas de trobar amiant a qualsevol espai públic del municipi. I en aquest cas podem observar com l’acció no es diu amb allò escrit. O sigui, hem desenvolupat uns protocols assessorats per una empresa especialitzada per després deixar de seguir aquestes indicacions a les primeres de torn. Falta de confiança en els protocols? Deixadesa? Improvisació? Una mica tot barrejat i la manca de costums de fer les coses seguint un ordre i un concert. I mentre tant, l’amiant segueix al carrer esperant qui el vingui a retirar.

Badia en Comú.