El ple municipal de setembre aprova dues propostes de BeC


El ple celebrat el passat dimecres va aprovar una moció de BeC de rebuig a l’avantprojecte de llei per les fórmules de gestió de l’assistència sanitària del govern de JxS i una altra per impulsar l’agermanament amb la doula de Boujdour. La segona va ser finalment una proposta d’acord i la primera va ser aprovada per unanimitat.

El govern de la Generalitat de JxS ha iniciat els tràmits d’aquesta llei amb regles poc clares que fomenten l’amiguisme i la corrupció. Amb una ambigüitat calculada, no defineix amb claredat què és una entitat d’economia social”, va argumentar el regidor de BeC, José Pérez, en defensa de la moció. I és que en l’opinió de BeC el que necessitem és una reforma del sistema sanitari català que “potenciï la sanitat pública vers la creació d’un Sistema Nacional de Salut sòlid i que cobreixi TOTES les necessitats de salut de la població”.

La moció per impulsar campanyes de sensibilització amb el poble saharauí dintre de l’agermanament amb Boujdour va convertir-se finalment en una proposta d’acord de tots els Grups Municipals. Pilar Paz va exposar que l’objectiu central d’aquesta proposta és la de “mantener viva la causa saharauí e impulsar su conocimiento y sensibilización entre la población de Badia”.

Precs i preguntes

En aquest punt BeC va fer un seguit de preguntes a l’equip de govern sobre la necessitat de millorar el sistema de fixar dels treballadors municipals de la Biblioteca i els conserges de les escoles que s’han de desplaçar fins l’edifici de l’ajuntament per a fer-ho. També es va preguntar sobre el Badia Street i les negociacions amb els organitzadors i sobre la situació de la pista de Skate en les instal·lacions de l’antic poliesportiu. Des de BeC continuem insistint en la necessitat de cercar un emplaçament alternatiu consensuat amb els usuaris/es i començar a fer-ho des d’aquest precís moment. Per BeC, malgrat la pista actual hagi estat construïda de manera il·legal i sense cap permís municipal per un grup de joves no és raó suficient per a que el govern municipal no reconegui que fa una funció social i és utilitzada per un bon nombre de joves i no tan joves. El fet que la zona estigués completament abandonada i recuperada per un grup de joves per a un bon ús social i esportiu és un argument suficient per a escoltar-los i seure en la recerca d’un acord per traslladar la pista ja que la zona està afectada per el PGOU. La negativa del PSC a cercar una alternativa ens preocupa ja que correm el risc de perdre una activitat esportiva a Badia. A més, el fet de que la policia local hagi obert algun expedient per incomplir l’ordenança municipal ( fer obres sense permís municipal) no ens sembla la millor manera de solucionar el tema. En definitiva, BeC vam preguntar perquè considerem que aquesta pot ser una altra oportunitat perduda pel nostre municipi si no ho sabem gestionar bé. I tot apunta a que serà així.

Badia en Comú