Badia en Comú fa campanya de difusió de l’acollida de nenes i nens saharauís per aquest estiu


El programa Vacances en Pau arribarà de nou aquest estiu a Badia. Famílies badienques poden acollir durant els mesos de juliol i agost a nens i nens saharauís en acte de generositat i solidaritat.

Mocions i propostes impulsades per BeC

Des de principis de legislatura BeC ens hem compromès a impulsar des de l’ajuntament el projecte d’agermanament amb Boujdour. Una activitat que per a nosaltres era fonamental és la recuperació de l’arribada de nens i nens saharauís a Badia per passar els mesos d’estiu amb famílies badienques d’acollida. Aquest programa anomenat Vacances en Pau ara feia anys que ja no es desenvolupava al nostre municipi. Bec ha impulsat mocions i propostes per reactivar aquest agermanament i el programa Vacances en Pau torna aquest estiu a Badia.

Solidaritat i sensibilització

Impulsar l’agermanament amb Boujdour és impulsar campanyes de difusió de la situació del poble saharauí, del seu conflicte amb el regne de Marroc, de la situació dels camps de refugiats i de les possibles vies de solució del conflicte. BeC hem proposat un seguit de mesures per impulsar aquest coneixement de la realitat saharauí entre la població badienca i ens hem compromès a impulsar-les durant el propers anys.

Amb el programa Vacances per la Pau una família pot acollir durant els mesos de juliol i agost (quan fa més calor al desert d’Argelia on són els camps de refugiats) un nen o nena saharauí d’entre 10 a 12 anys. Per a l’infant suposa una experiència de poder conviure amb una família fora de la seva situació difícil als camps de refugiats. Per llegir la nostra proposta concreta podeu entrat al següent enllaç.

Per a rebre més informació posa’t en contacte amb nosaltres mitjançant un email a info@badiaencomu.cat o als telèfons 93 729 46 51/93 718 63 97 on sereu atesos per les persones coordinadores del programa a Badia.

Badia en Comú