L’AMB estudia la nova proposta de tarifes d’Aigües de Barcelona, que contempla la rebaixa demanada


Badia en Comú celebra el canvi de posicionament de la companyia, tot i que continuem defensant que la rebaixa és insuficient.

La noticia de la nova proposta de tarifes d’aigua potable que Aigües de Barcelona ha presentat de cara al 2020 ha estat valorada avui positivament per Badia en Comú. Aquesta proposta va en la línia de les rebaixes en el rebut dels darrers anys, i comportaria una baixada inicial del 3,9%, que entraria en vigor l’1 de gener de l’any vinent.

L’empresa Aigües de Barcelona ha rectificat i, després d’anunciar una pujada del rebut de l’aigua, ara reconeix que el rebut de l’aigua es pot baixar, com defensava BCN en Comú. Malgrat aquest anunci, Badia en Comú considera que aquesta rebaixa és insuficient, i creiem que la baixada pot ser superior a aquest 3,9%.

La proposta de la companyia operadora serà valorada per part dels serveis tècnics de l’AMB, i finalment serà sotmesa a l’aprovació del Consell Metropolità del proper 29 de gener.

Des de els diferents Grups dels “Comuns” de l’AMB volem posar de manifest que des de l’inici d’aquest mandat s’ha aconseguit rebaixar el rebut de l’aigua en dues ocasions fins arribar al 4%, malgrat les propostes a l’alça de l’empresa. Això ha comportat, fins ara, un estalvi a la ciutadania en conjunt uns 13 milions d’euros.

Badia en Comú