Comunicat de Badia en Comú davant la noticia del tancament del servei d’oncologia pediàtrica a l’Hospital Tauli


La noticia, finalment contrastada, que la primera quinzena de febrer el Departament de Salut té la ferma intenció de traslladar els serveis d’oncologia pediàtrica de l’Hospital del Parc Taulí a la Vall d’Hebron només mereix el profund rebuig per part de Badia en Comú. Des del primer moment que vàrem ser coneixedors/res de la noticia vam començar a gestionar la informació per a fer les accions institucionals i/o polítiques que estiguessin al nostre abast. Arran d’aquestes gestions, la diputada Marta Ribas del Grup Parlamentari de Catalunya en Comú-Podem ha registrat una Proposta de Resolució per garantir que l’Hospital del Parc Taulí no perdi més serveis, entre ells el d’oncologia pediàtrica. Amb aquesta proposta instarem a debatre al govern de la Generalitat aquesta intenció per a fer-lo canviar d’opinió i, finalment, deixi aquest servei a on toca i hi és ara: al Parc Taulí de Sabadell.

Des de Badia en Comú entenem la salut com un dret fonamental a defensar des de les institucions. Per això, hem estat persistents a reclamar la constitució del Consell Municipal de Sanitat per impulsar la participació ciutadana, defensat les mobilitzacions que contra les retallades s’han tirat endavant, recolzant els moviments associatius (AAVV, Marea Blanca,…) que treballen en la defensa de la Sanitat Pública i impulsant mesures i resolucions a través dels nostres Grups Parlamentaris a Catalunya i al Congrés dels Diputats. Per això, entenem aquesta intenció del Departament de Salut com una retallada més de serveis de la Sanitat Pública, empitjorant el servei i buidant de continguts hospitals com el Taulí que ja pateix una forta necessitat d’inversions i personal front la pressió assistencial que ha de suportar.

La intenció és ferma i, segons ens han fet arribar, el Departament de Salut la vol fer realitat la primera quinzena de febrer. Davant això, ens tindran al front per defensar allò que és de tothom com és la Sanitat Pública. Per això, des de Badia en Comú donarem suport a totes les mobilitzacions que es puguin anunciar en la defensa dels serveis que avui presta el Parc Taulí, així com per a la millora dels mateixos. Per això, ens mantindrem informats/des de la decisió que prengui la Taula Social a la reunió que tindrà aquest dimecres 23, per donar el nostre recolzament absolut.

Des de Badia en Comú estarem amatents a veure com evoluciona el tema. El que si tenim clar que és l’hora de tornar a defensar des del carrer i la mobilització activa els nostres drets. Ara toca de nou la sanitat Pública perquè els nostres drets no es toquen. Ens veiem als carrers.

¡La sanitat pública no se vende; se defiende!

Badia en Comú

Hospital Parc Taulí