El ple municipal aprova un seguit d’accions per lluitar contra l’assetjament escolar


El ple municipal va iniciar la sessió amb un minut de silenci en record  d’Alícia la nena de 18 mesos assassinada a Vitoria en ser llançada pel balcó de casa seva. Tot el ple municipal va mostrar el seu rebuig a aquesta acció salvatge que només mereix repulsa i una ferma condemna per part de totes i tots nosaltres.

Moció de Badia en Comú (BeC)

A partir d’una moció presentada per Badia en Comú (BeC), el ple municipal va manifestar la seva unanimitat de posar en marxa tots els recursos municipals existents per lluitar contra l’assetjament escolar mitjançant l’educació com a principal eina per a la prevenció i a favor de la detecció de qualsevol cas que es pugui donar al nostre municipi des de bon començament. “Es tracta de posar tots els instruments disponibles a nivell local i exigir que es posin tots els recursos necessaris d’altres administracions”, va argumentar Eli Ruiz. “Totes podem ser víctimes i autors de bulling; per això no podem quedar-nos impassibles davant la presència de qualsevol discriminació o assetjament a les escoles i carrers de Badia”, va afegir.

Moció de la PAH sobre el IRPH

La PAH va proposar una moció de condemna del manteniment del IRPH entitats que està significant “una clara estafa a les famílies afectades”, ja que continuen pagant interessos abusius sobre els que s’han manifestat tant les institucions europees com el Parlament de Catalunya. La desaparició del IRPH i la seva substitució per un nou índex lligat a l’euribor amb un diferencial inferior a 1 punt hauria d’haver estat una solució per a totes aquestes famílies. La realitat és que molts Bancs (actuals propietaris de les antigues caixes d’estalvis) han mantingut un índex abusiu (IRPH entidades) esquivant la normativa estatal al respecte que significa la impossibilitat de pagar per part de moltes famílies. Amb aquesta moció, recolzada per unanimitat, totes les forces polítiques presents al ple vam voler mostrar el nostre recolzament, solidaritat i pressió cap a la institució del Banc d’Espanya com a màxim responsable en legislació i control de les institucions i organitzacions financeres a l’estat espanyol.

Preguntes a l’equip de govern

El grup municipal de BeC va fer un seguit de preguntes a l’equip de govern que seran contestades per escrit els propers dies. Quan tinguem respostes sobre temes com la calefacció de l’escola d’adults, la posada en marxa d’un pla de neteja i manteniment a la zona d’IKEA dintre del límits municipals de Badia, el conveni entre l’ajuntament i la Federació Catalana de Judo, els quadrants d’ús per part de les associacions dels diferents edificis municipals, el protocol a seguir amb els metalls recuperats per la brigada d’obres o sobre la manera com s’està comunicant i acordant amb els treballadors municipals els canvis d’horari al poliesportiu. Badia en Comú farem publiques les respostes de l’equip de govern una vegada ens les facin arribar.

Badia en Comú

Peno enero