Badia en Comú (BeC) s’adhereix al Manifest en defensa de l’escola pública als municipis del Vallès Occidental


La iniciativa que aplega un seguit d’escoles, ampas, asociacions i organitzacions polítiques de la nostra comarca vol aixecar una veu contra el desmantellament de l’escola pública al Vallès.

BeC s’ha adherit al manifest unitari en defensa de l’educació pública en el que manifesta les mancances de manteniment i d’adequació d’espais i una falta greu d’inversions en centres per substituir barracons i espais poc dignes per a l’educació pública a l’Europa del segle XXI” a la nostra comarca mentres la población no ha parat de créixer al Vallès de tal manera que el pic demogràfic de moltes poblacions de la nostra comarca comportarà la necessitat de creació de noves línies a secundària”.

El manifest posa de relleu “l’increment de les ràtios als centres (permès  per Reial Decret fins a 30 alumnes a primària) comporta la massificació de moltes aules, amb conseqüències pedagògiques negatives, alhora que dificulta el manteniment de línies”. Per això posa, en primer lloc, que la defensa de l’educació pública precisa del suport de tota la comunitat educativa, moviments socials, i dels governs locals i ajuntaments”. I, per tant, es reclama que des dels ajuntaments del Vallès Occidental, com a co-responsables de la planificació educativa de les nostres viles, juntament amb les forces sindicals i diverses plataformes de base de la comunitat educativa “posar en valor i respectar la co-responsabilitat dels ajuntaments i els governs locals en la planificació educativa”, així com el “manteniment de totes les línies a la preinscripció”.

La plataforma redactora del manifest ha convocat una concentració davant les portes de Serveis Territorials d’Educació el proper dimarts 9 de febrer a les 11 del matí on es farà lectura i entrega del document als directius responsables de la comarca.

Badia en Comú

MANIFEST EN DEFENSA DE L’ESCOLA PÚBLICA ALS MUNICIPIS DEL VALLÈS OCCIDENTAL

Asamblea COORDINADORA ENSENYAMENT PÚBLIC VALLÈS OCCIDENTAL