El Grup Municipal de Badia en Comú visita l’ajuntament de Sant Feliu del Llobregat per parlar sobre Tarifació Social


Dimecres 17 els regidors i regidores de BeC van tenir un encontre amb Jordi San José, alcalde de Sant Feliu, en el que van compartir informació sobre la Tarifació Social i el funcionament a Sant Feliu.

Reunió demanada per BeC

El debat i aprovació de les ordenances fiscals per 2016 duu el compromís implícit de fer un estudi sobre la implementació de la Tarifació Social als serveis prestats per l’ajuntament. El Grup Municipal de BeC està preparant un dossier informatiu per presentar a la resta d’organitzacions polítiques per iniciar el debat i possibilitar l’estudi. Dintre d’aquesta preparació, van acordar trobar-se amb l’alcalde de Sant Feliu on la tarifació Social és una realitat.

La tarifació social ens ha permés arribar a universalitzar serveis que abans excloïa sectors socials, alhora que refer la nostra visió sobre els serveis que prestàvem com ajuntament” va afirmar a la trobada l’alcalde. La idea que pagar cadascú en funció de la seva renda i el nombre d’integrants de la unitat familiar es un avanç en la justícia social i l’equitat. La idea de la tarifació social es que cap persona vegi inaccessible l’ús dels serveis municipals, alhora que fer-los sostenibles econòmicament. Per això, es deixen de subvencionar mitjançant ajudes i reduccions les taxes per començar a pagar cadascú en funció de la renda i el nombre d’integrants de la unitat familiar. A sant Feliu van començar per les escoles bressols municipals i l’escola de música i van fer 8 trams de pagament que van des del 35 € fins els 195 €. Això ens va permetre, en el cas de l’escola de música, “veure com s’apuntava molta gent que abans no ho feia per motius econòmics, alhora que algunes famílies deixaven d’estar subvencionades ja que la seva renda els feia pagar mes per poder sustentar el sistema”, va comentar.

Taula rodona el dia 1 de Juny

Després d’intercanviar preguntes i dubtes, a més de molta informació concreta al respecte, la reunió es va tancar amb el compromís d’organitzar per part de BeC una taula rodona a Badia el dimecres 1 de juny a on intervindrà l’alcalde de Sant Feliu. BeC tenim la intenció de convidar a totes les organitzacions polítiques de Badia per ser-hi, alhora que a les associacions i ciutadania en general per poder participar-hi activament.

Badia en Comú

Jordi San José, alcalde de Sant Feliu de Llobregat