Lluitem per una atenció sanitària de qualitat!


Badia en Comú (BeC) vàrem ser presents a la manifestació del passat dijous 2 de febrer, convocada per treballadors i treballadores de l’Hospital Parc Taulí

La manifestació reivindicava solucions al col·lapse de les urgències i a la sobresaturació de feina del personal dels hospitals del Vallès Occidental a partir de la defensa un sistema públic sanitari de qualitat.

La manifestació va iniciar el seu recorregut a les 18h al Taulí i vàrem ser moltes les persones i entitats de la nostra comarca que, amb la crida de “Prou Retallades”, vàrem manifestar-nos. Un grup de membres de BeC hi vàrem ser presents per manifestar el nostre rebuig a l’actual situació de col·lapse del servei d’urgències del Parc Taulí i per reclamar solucions als responsables del Departament de Salut de la Generalitat. Des de BeC considerem que s’ha d’acabar d’una vegada per totes amb aquesta situació constants de col·lapse del servei d’urgències del Parc Taulí i que es va tornar a posar en evidència ara fa dues setmanes, quan davant d’un episodi de estacional de grip es va tornar a evidenciar una greu manca de llits, recursos i personal. Des del nostre punt de vista: això no es pot tolerar!

Des de BeC continuem denunciant que la situació de col·lapse dels hospitals del Vallès Occidental  és fruit de la sistemàtica precarització de la Sanitat Pública d’ençà l’inici de les retallades i l’austericidi, unes polítiques que han dut a terme els successius governs de CiU i ara JxS.

La Generalitat ha de garantir donar una bona atenció sanitària pública a la ciutadania, prenent les mesures d’urgència i estructurals que siguin necessàries. Pel que fa a solucions estructurals, demanem ampliar els horaris dels CAP i dels CUAP, per donar alternatives a la ciutadania, així com augmentar els recursos econòmics, materials i de personal dels hospitals del Vallès Occidental. Les nostres son mesures coincidents en el fonamental amb les plantejades pel comitè d’empresa del Parc Taulí. En aquest sentit, el Grup Parlamentari de  Catalunya Sí Que es Pot, hem fet arribar esmenes al Pressupost de la Generalitat pel 2017, que inclouen l’augment de partides per a la sanitat pública.

Per tot això, des de Badia en Comú (BeC), ens vàrem sumar a la convocatòria de manifestació impulsada per diferents col·lectius i per treballadores i treballadors del Taulí, en la línia del que sempre hem defensat: una Sanitat Pública, gratuïta, universal i de qualitat.

Badia en Comú