Badia en Comú (BeC) torna a reclamar una actuació de reforma i millores del Parc de la II República


El Parc de la II República és el que ens trobem a l’entrada de Badia per la carretera del Cerdanyola. Des de fa molt de temps que la inacció del govern municipal ha dut a un estat de completa degradació d’aquest espai ple de simbolisme per a molts badiencs i badienques. Això ha estat denunciat varies vegades tant pel Grup Municipal de BeC com pels companys i companyes de l’Alternativa d’Esquerres per Badia (AEB). Malgrat les contínues promeses del govern municipal de planejar una intervenció fa anys que esperem una proposta seriosa i realista per recuperar per a la ciutadania un espai ara degradat i sense cap ús social.

Fa tres anys BeC vàrem insistir a veure l’estat de l’escultura finançada amb aportacions individuals i de diferents col·lectius que hi ha d’anar ubicada en aquest espai públic. Aquesta escultura commemorativa dels valors republicans de la II República i dels homes i dones que la varen defensar contra el feixisme i la barbàrie roman abandonada a l’espai ara ocupat per la Brigada d’Obres. Hores d’ara, l’escultura roman al terra i sense cap pla ni calendari per ser instal·lada al parc pel qual va ser pensada i construïda.

Les excuses de l’afectació d’aquesta zona pel desenvolupament del PGOU o la manca de pressupost són només això: ¡Excuses! Des de BeC no ens cansarem de reclamar la dignificació d’un Parc que, a més a més de la simbologia que per a molts badiencs i badienques pot tenir, ha de servir per l’ús de la ciutadania i per millorar la imatge d’aquesta entrada al nostre municipi.

En el ple del passat mes d’abril ho vàrem tornar a recordar i reclamar aprofitant l’aprovació amb el vot a favor de l’equip de govern d’una moció en commemoració del 87 anys de la proclamació de la II República.

Continuarem informant!

Badia en Comú

Parc II República