Badia en Comú reclama obrir un expedient a SOREA a causa de l’incident amb l’amiant


El fet va passar el 15 de març a les obres de manteniment de la xarxa a l’Avinguda Costa Brava on va aparèixer material que contenia amiant i no va ser tractat segons els protocols vigents.

Les obres de manteniment de les conduccions d’aigua que està fent l’empresa concessionària SOREA a l’avinguda Costa Brava van fer reaparèixer un “vell conegut” d’aquestes obres a Badia: l’amiant. Tot i el fet de ser SOREA una empresa RERA (autoritzada per tractar residus d’amiant) i tenir aprovats un seguits de protocols municipals per al tractament d’aquest tipus de residus per part de particulars i empreses al nostre municipi, l’aparició d’uns tubs que contenien amiant no van ser suficients eines per aconseguir que l’amiant fos tractat de manera adient. En efecte, els tubs amb amiant van ser coberts amb plàstic, de manera poc eficient i van romandre al carrer tota una tarda-nit. L’incident, que la pròpia empresa va definir com “un cas aïllat i puntual”, va activar les alarmes i va fer posar en marxa protocols d’actuació tot i que a destemps. Per a José Pérez, representant de Badia en Comú a la Comissió de Territori “l’incident ha estat prou greu com per a encendre TOTES les alarmes”. A més afegeix, “ no s’entén com una empresa catalogada com RERA i amb l’experiència d’intervencions a Badia on l’amiant està present a les nostres canonades, no tenia preparat tot els instruments necessaris per a la aparició d’aquest perillós material”. Per aquets motius, el Grup Municipal de Badia en Comú no observa com suficients les explicacions donades per l’empresa i insta al govern Municipal a obrir un expedient a SOREA per aquets “greus fets al nostre entendre”, segons Badia en Comú.

Per Badia en Comú es tracta de posar per davant la seguretat i la salut dels ciutadans i treballadors. “No podem permetre que tot i tenir el certificat RERA i un seguit de protocols d’obligat compliment les empreses que treballin a Badia decideixin no complir-los”. L’experiència ens diu que qualsevol intervenció a les conduccions d’aigua a Badia ha d’anar acompanyada de l’activació i posada en marxa de tots els protocols ja que gairebé tota la xarxa d’aigua de Badia continua sent d’aquest material.

Badia en Comú

Font: Facebook