Vermut en Comú amb en Joan Mena i Diosdado Toledano


Cal que el carrer continuï empenyent fort; cal que la mobilització del carrer es mantingui. El fet d’estar al govern no es garantia de res”, ha comentat el diputat d’En comú- Podem, Joan Mena, a una de les preguntes fetes pels assistents.

Debat sobre l’actual situació política

El passat 7 de març ens van acompanyar al vermut-debat el diputat d’en Comú podem, Joan Mena i l’activista Diosdado Toledano. Ambdós han fet un repàs de la situació política actual i dels principals eixos de l’acord entre Unidas Podemos i el PSOE per al govern de l’estat. Qüestions com la derogació de la reforma laboral del PP, de la Llei Mordaza, l’impuls de polítiques de control del increment dels lloguers dels habitatges, mesures contra la crisi climàtica, polítiques a favor dels serveis públics (educació, sanitat o prestacions), de defensa del increment del salari mínim fins els 1050 o propostes per aconseguir més i millor ocupació hi són a l’acord. Per en Diosdado Toledano cal que la gent “continuï organitzada i defensant allò públic; sense aquesta pressió social serà molt difícil que les nostres propostes tirin endavant des de les institucions”.

L’arribada d’Unidas Podemos al govern de l’estat ha significat posar una nova agenda en els temes polítics, tot i que hi hauran temes sobrevinguts no acordats en el pacte que s’hauran d’anar resolent a mesura que esdevinguin. Per això, cal tenir l’alè i la força de la gent del carrer per tenir sempre clar quin és el nostre principal objectiu polític, “millorar les condicions de vida de les classes populars”. Mena ha exposat la necessitat de millorar la inversió en educació pública, per revertir les retallades i sobre tot en universitat per disminuir les taxes “més cares de tota Europa”. Diosdado ha fet ressò en la necessitat d’impulsar mesures que reverteixin els alts indexes de pobresa existent entre, fins i tot, treballadores amb contracte molt precaris. “Cal fer pedagogia de mesures com la RGC en defensa de la justícia social i l’eradicació de la pobresa entre les classes populars”, ha comentat.

Debat sobre la necessitat d’un nou govern a Catalunya i el creixement de l’extrema dreta

Joan Mena ha exposat la necessitat d’un nou govern progressista a la Generalitat. “Aquesta convocatòria electoral en diferit del president Torra és un símptoma de l’estat de la política catalana” ha ironitzat. Per a en Mena cal un govern que es preocupi dels problemes de les classes populars de Catalunya i que “posi mesures que contrarestin els efectes de les polítiques liberals dutes per diferents governs a Catalunya”.

Toledano ha remarcat la manca de pressupost per desenvolupar la RGC on més del 80 % de les peticions han estat denegades. Amb aquest exemple ha recordat que l’extrema dreta ha de ser arraconada socialment i fer-la fora de les institucions on “no venen a resoldre cap problema, sinó a fer política de la confrontació per aconseguir poder i afavorir als de sempre”. Per això, cal desmuntar les seves mentires i falses solucions, alhora que millorar els serveis públics i la precarietat laboral; “només així arraconarem l’extrema dreta i la dreta extrema representada pel PP i CS”.

L’acte ha finalitzat amb la recollida de propostes al voltant de l’habitatge, contra els desnonaments, la lluita contra el canvi climàtic, la eliminació dels CIE, la necessitat de millorar l’educació pública en tots els seus àmbits i la creació de veritables polítiques que lluitin contra la precarietat i la manca de drets en el món laboral.

Impuls de El Comú de Badia

El Comú de Badia és el col·lectiu de persones de Badia que impulsem les propostes polítiques de Catalunya en Comú a Badia del Vallès. Alhora que portem al Parlament de Catalunya i el Congrés del Diputats aquells temes que afecten a Badia i els seus ciutadans per posar-los en l’agenda del Grup Parlamentari de Catalunya en Comú o d’Unidas Podemos al Congrés. En aquest col·lectiu poden participar totes les persones de Badia que se sentin identificades amb les nostre propostes i maneres de fer. Ens reunim mensualment el primer dimarts de mes al local de Totes fem Badia (C/Oporto 3). Podeu contactar anant a la reunió mensual, mitjançant el email comudebadia@gmail.com o a través de Loles (tel 655-426-934) o Jose (635-658-061). Animeu-vos que tenim molta feina a fer. Sereu benvingudes!

El Comú de Badia